Tune ECU not connecting

Here be mechanigeeks. Anything technical that is not a teething problem.
Post Reply
detro996
125cc
125cc
Posts: 9
Joined: Tue Apr 04, 2017 7:43 pm
Country: USA
City: Trussville
Year: 2013
Model: SMT
Location: Alabama USA

Tune ECU not connecting

Post by detro996 » Sun Jun 04, 2017 1:53 pm

I bought the cable for KTM from Rottweller and downloaded the software. When I load the software it comes up with a warning that it is just for triump and a few others and then states it will not work on these models and it list my 990 as one of the models it will not work on. I notice all of the tutorials it says KTM at the top of the window mine does not. Can any one help. I've reached the point of total frustration here. By the way I have an PCV and auto tune. Should they be disconnected. Any help would be greatly appreciated.

eagle_awd
Supporter
Supporter
Posts: 56
Joined: Fri May 15, 2015 5:23 am
Country: Canada
City: Windsor
Year: 2011
Colour: White
Model: SMT

Re: Tune ECU not connecting

Post by eagle_awd » Tue Jun 06, 2017 7:39 pm

It should be plug and play. I think I had to install additional windows drivers for cable. No need to unplug PCV.

I do have new laptop and will need to install TuneEcu again, so will let you know if I come across anything strange.

Nordic09
250cc
250cc
Posts: 72
Joined: Sat Jun 04, 2016 10:32 pm
Country: Finland
City: Helsinki
Year: 2011
Model: SMT

Re: Tune ECU not connecting

Post by Nordic09 » Tue Jun 06, 2017 8:01 pm

Can be windows 10 related. Try other windows.
KTM SMT 2010 (Rottweiler and map in, secondaries, SAS and O2 off)
Ducati Multistrada S 2011
ex Triumph Street Triple R 2013 (too little torque)
ex Triumph Street Triple R 2011 (stolen)
ex Honda CR125 1989
ex Suzuki RG125 1985
ex Yamaha YZ80 1987

Post Reply